Interne pdf die wordt geopend in een nieuw venster. Interne pdf die wordt geopend in het huidige venster. Interne link die wordt geopend in een nieuw venster. Interne link die wordt geopend in het huidige venster. Externe pdf die wordt geopend in een nieuw venster. Externe pdf die wordt geopend in het huidige venster. Externe link die wordt geopend in een nieuw venster. Externe link die wordt geopend in het huidige venster.

Arbeidsvoorwaarden

Soort aanstelling

Van de afgestudeerden met een baan heeft 39,8% anderhalf jaar na afstuderen een vaste aanstelling. De kans op een vast contract is het grootst in de sectoren Onderwijs en Economie, waarbij de arbeidsmarkt voor Onderwijs lijkt te zijn verbeterd, terwijl die voor de sector Economie is gedaald ten opzichte van eerder onderzoek. 

De grootste groep (60,2%) respondenten heeft momenteel een tijdelijke aanstelling. Van de respondenten met een tijdelijke aanstelling geeft een groter deel dan voorheen aan dat er daarbij géén uitzicht is op een vast contract. Dat valt mogelijk te verklaren uit het feit dat op het moment dat deze personen ten tijde van COVID op de arbeidsmarkt kwamen. 

Ga naar de inhoud